Időgazdálkodás - 3.rész

Időgazdálkodás - 3.rész | MLM Akadémia

Időgazdálkodásról szóló cikksorozatunk előző részeiben megnéztük, milyen fontos szerepe van a sebességnek és a figyelem fókuszálásának.

A hatékony időgazdálkodáshoz nem kevésbé fontos szerepe van az ezen részben leírtaknak sem. Sőt! Talán ez a leginkább fontos mind közül!

Van viszont egy fontos figyelmeztetés az ezen részben leírtakhoz: Ez a cikk jelentős mértékben a cikksorozat első két részére épül. Ezért az elolvasása előtt javasolt az első két részt is elolvasnia, ha még nem olvasta azokat, vagy akár újra olvasnia őket, ha már régebben olvasta.

Ráadásul az ezen cikkben leírtakat akkor tudja majd igazán eredményesen alkalmazni az életében, ha már az első két részben leírtakat is elkezdte valamennyire átültetni a gyakorlatba.

Befejezett feladatok

A hatékony időgazdálkodás egyik mérőszáma lehetne az, hogy mennyire tudja az ember sikeresen végigvinni és a kívánt módon befejezni mindazokat a feladatait, amelyekbe belekezdett.

A cikksorozat második részében, azaz a figyelem fókuszálásáról szóló részben leírt két példa, egyben arra is példa volt, mennyire sikerült vagy sem ezt megvalósítania a példában felhozott háziasszonynak.

Az egyik esetben minden feladat sikeresen el lett végezve, a másik esetben szinte semmi sem. És bizony ki nem mondhatná el magáról, hogy az élete tele van elkezdett, de be nem fejezett feladatokkal, amik csak ott vannak nyitva, elintézésre várva körülötte.

Aztán amikor belekezdene egy újabb feladatba, rögtön eszébe jut, hogy még ez sincs elintézve és még az sem, és még ezt is el kellene intézni és azt is, és amazt is, és hát az ember persze, hogy ezek után úgy érzi, nincs ideje semmire.

Van erre gyakorlatban működő megoldás?

Igen van.

A cikk teljes terjedelmében

A cikk teljes terjedelmében Telegram hírcsatornánkon olvasható el: https://t.me/mlmakademia

 

 

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban?

Cikk rating

Értékelés:
Ezt a cikket eddig 0 ember értékelte.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

KAPCSOLAT

Email: iroda@mlmakademia.hu
Telefon: +36 70 625 36 03
Cím: 1193 Budapest, Könyvkötő u. 1/B. Hungary
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-106577/2016